Tuesday, 27 November 2012

HAPPY BIRTHDAY BUDDIES




HAPPY BIRTHDAY
bestfriend <3





Side by side or miles apart
True friends are always close to your heart

Whether you're turning five or fifty-three
May this Birthday teach you that failure, depression, rejection, sorrow, hurt and pain are words that you should erase from the dictionary of your life.

May every Birthday remind you the number of people who love you and can't do without you. I'm one of them!

Your Birthday means a lot to me because it is God's way of showering blessings on me. He knew I would need a companion to sail me through life and so he made you! Have a great Birthday today.

Did you know that when you get genuine Birthday wishes, something really good happens the next day? All I can say is that you've really got to wait and watch for tomorrow! 

There is a gift that gold cannot buy
A blessing that's rare and true
That's the gift of a wonderful person coming into my life
Like I have in you! 

Friend is just a word but you give it a meaning.

and last but not least, want to let you know that you are not alone. Should you need someone to lean on, I will be here for you.

Thank you for your friendship throughout all of the years.
In this world, where everything seems uncertain, only one thing is definite. You'll always be my friend, beyond words, beyond time and beyond distance.

Our friendship is the pillar of foundation in my life
Thanks for supporting me all the time

p/s : mungkin aku tdk sehebat kau utk menulis dlm B.I tp aku try and frankly speaking all my wishes for you actually truthly in myheart ='(





Sunday, 25 November 2012

TIDAK KU SANGKA

yup , memang tajuk tu lah yang aku nak dok habak kat entri kali ni, apa-apa pon assalamualaikum semua... ni haa aku ni punyalah terkejut start dr pg tadi dlm pukul  8 lebih mcmtu ada 1nombor yg aku tak kenal kol aku, aku skrg jnis tak melayan so tak pick up lah then kali ke-2 dye kol lg baru aku text dye tanya ' ni sapa? nak apa?' lepastu dye ckp nama dye FAZLI, OH NOO!!!! automatik aku tringt salah seorang member rapat aku stdy kt UIA, umo around 22, ank dato' then tros aku terbagun, yelahh time to tgh syok tido sekali dgr ph memekak bnyk kali trbangun lah aku then bila dgr nama FAZLI , aku bagun teros dr tilam, sumpah tersangatlah terkejut ye laa bayangkan dulu kami ada selisih fhm sikit, then dia terus xcontact2 aku lepastu aku pon ....org tu tak kol tak mcg aku wat dunno jelah, tak silap aku dah 2tahun kot kami trputus hbgn ni taw2 muncul balik, then tnya punya haa betullah dia orgnya !! ermm telan air liur aku nk balas mcgnya... bnyk sbb kami slh fhm antaranya darjat, yee... lepastu itu 1 hal ptg pulk contct number bernama KHALAF kol aku dgn pelik pon angkat lah, dia kol tnya itu ini dan ajk lepk sbb lme xlepak katanya,... aku dgn jwpn aku yg standard 'ermm tgok dulu ye' huhuhuh ......haa mamat ni lg 1 hal nye dye last contact aku time SPM lepastu haram terus mnghilangkan diri,, lepastu mlm pulak dpt 2kol dr syafa, huhh aku malas nak pick up so bia kan je...aku tak tahu knp harini baru dyeorg semua nk cari aku,, sdgkn dyeorg yg pernh wat ati aku sakit, aku mnangis dgn kata2nya yg sgt tajam mcm pisau gerber then mnghilngkn diri lpastu tup2 muncul mcm xde apa2 yg berlaku, HUHH ,, pk aku ni manusia yg hilang ingatan yg tak ingat apa yg org lain buat kat aku??? pikir aku ni manusia yg tak punya perasaan yg tak rse apa2 bila org ckp itu ini pasal aku?? heyy common la,,  aku dah ckp kan kat korang-korang semua sblum korang hilangkan diri aku ni bkn jnis pendendam, tak maafkan korang.. TAK !!! nmpk?? korang boleh nmpk kot korang dtg balik cari aku ..aku layan korang mcmne?? takk de ungkit apa pon tp bila korang ckp sesuatu dan ungkit sesuatu barulah aku ungkit 2,3 kali ganda dr korang...aku just nak mntk jasa baik korang hargailah aku dgn sepenuhnya sebab aku yakin korang memang tak boleh lari dr aku sbnrnya.. mne korang pergi jauh sekalipon 1ari nnt korang pasti dtg balik cari aku, TAKE A NOTE!!

special POEM for YOU


DEAR BOO :
she is my best friend and i love her so much 
she's always there for me,the poem say it all,
it took me AGES to find a PErFECT poem!




Although I have only known you for 1 years
It feels like a lifetime I will be here to wipe away your tears
And to fight away all of your fears
You know I will help you when things get tough
I will help you when things get hard and rough
Ive told you my deepest secrets And you have told me yours
Youre my friend in life youre my friend in death
We have a bond so strong proven with every breath
I must say the things I cherish the most
Is the time we get to spend together
Youre my best friend and thats the way it will always be
Your always there for me beginning to end
Thats how I describe you the perfect friend
You have been there for me through thick and thin
And I know you will be till the end
I know you will be here for me because true friends are for eternity
You turned my darkness into light
You made everything all right
When I needed you the most you were there
Even if you didnt really care
Friendship is a strange thing
We find ourselves telling each other
the deepest of our secrets and details of our lives
things that we dont even share with the families that raised us
Of all the friends I have ever met
Youre the one I will never forget
If I die before you do I really hope you remember me
Our friendship is true 
We are two friends, friends forever,
two friends always together
No matter what I will be here till the end
I want you to remember me as your best friend.

p/s : truly in heart

secebis luahan

* Sentiasa ikhlaskan diri walau ke mana kita pergi. Biar direjam benci biar dihina dan disakiti namun ketulusan hati dan semangat diri menjadi benteng kejayaan diri. Moga Allah srntiasa merahmati perjalanan hidup ini...

*KU HANYA INSAN BIASA TAK LEKANG DARI MELAKUKAN SILAP DAN DOSA. KHILAF YANG PERNAH MELINGKARI DIRI MENGAJARKU AGAR LEBIH BERHATI HATI, LEBIH MENGHARGAI. MOGA MENJADI PENGAJARAN PALING BERERTI DALAM MEMATANGKAN LAGI MINDA DAN DIRI. KU POHONKAN KEMAAFAN DARIMU INSAN YANG PERNAH KU TINGGALKAN....

*Lazimnya dlm dunia, manusia berlumba lumba utk mencapai sesuatu buat diri sendiri. Siapa yg berjaya melakonkan wataknya dialah akan ditakhta dan dipuja puja hinggakan tak peduli tentang perasaan tentang nilai persahabatan hinggakan lancang mulut berbicara hinggakan lupa perbuatannya kan mengundang nestapa pabila tiba saatnya...


Saturday, 24 November 2012

Friday, 23 November 2012

SIMPATI

ya allah mngapa dia yg harus ko pilih utk di uji dgn dugaan yg sgt hebat ya allah :,( aku trse sedih sekali bila mndgr crita dia tntg apa yg trjd pd dia dan family nya... mungkin pernh 1ketika dulu aku berdoa agar org2 yg membuat aku dibalas dgn stimpal tp bkn ini yg aq inginkan aq xkuat bila mendgr crita sedih yg mnyayat hati aq... stiap saat dia dtg kpd ku dan memberitahu yg dia tdk kuat utk mnggung semua ni... sayu hati ni bila mndgr dia mnangis dan memberitahu keadaan nya skrg.... ya allah ko tabahkan lah hati kawan ku itu, agar dia kuat utk truskan khidupan yg masih pnjg ini... aku syg sgt dia... dia antara kawan rapat aku... seburuk2 mana pon dia sejahat2 mana pon dia pada aq tp aq xmampu melihat air matanya menitis kerna aku tahu dia seorg yg periang mlm ni lg sekali aq mndgr dia bercrita tntg mslhnya yg membuatkan aq sgt sedih.. aq hanya mampu tngkannya dan memberi kata2 smgt pdnya... aq nak sekali berada di sisi dia sewaktu dia sdg mnghadapi mslh ni... dia kata dia tak kuat tp dia cuba utk bertahan tp tak tahu sampai bila =,(

tak KUAT

kata org mulut mungkin kita boleh mnipu tapi hati mnceritakan semuanya... 1 ari aq duduk kt shopping kompleks ole2 tu asyklaa org dok tanya aku soalan yg sme... pdehal aq da ok da xpk apa2 sbb aku xnk campur adukkan mslh aku sndri dgn org lain atau kt tmpt kje td boy tnya aq ko ni mnangis ke apa?? aq ckp la xde then time kat surau aq trserempk dgn atin dye pon tnye soalan yg sme... lpastu blik uma adk aq yg api trs,ko baru lpas nanges ye asal mata ko merah' nk trgelak aku bila dgr mcmru ahaha tp apa pon sbnrnya apa yg di perkatakn mereka adlh benar aku mungkin xmnitis kan air mata sbb aku rse air mata ni da kering tp aq hanya mampu menangis dlm hati dan mngadu kpd yg MAHA ESA

HAPPY BIRTHDAY KAMU !!


TIK !! TOK!! TIK!! TOK!! 
yeahh!! i want to be the 1st person wishes 4 YOU,ahaa
now pukul 11.58p.m meh countdown ur SPECIAL DAY =D


23 NOVEMBER



HAPPY BIRTHDAY MR.F
*even im not ur lover now but we still friend*



i may not be by ur side celebrting ur special day
with u but i want u to know that
im alwys thinking of u & wishing u a wonderful bezday

~ today is ur special day ...
so it's perfect time to say,
u're alwys thought of in a very special way,
ur birthday is a special day,
a time to have new hopes and dreams,
and now i'd like to take the time to say,
u're special in every way
so, i wish u a very SPECIAL
HAPPY BIRTHDAY !!


p/s : even now we are not couple but we still friend rite??
       no matter what no matter how u are the 1st person that i love & be my perfect BF but now be
       myperfect FRIEND, <3 u dude



Thursday, 22 November 2012

M.A.A.F =(



MAAF kalau aku puncanya ,MAAF kalau aku kesannya, 
tiada lagi kata lain selain MAAF,
tiada lagi ungkapan yg terbaik melainkan MAAF,
jika aku sebabnya kau jadi begitu, hmm MAAF,
jika aku mnghilangkan mood kau hmm MAAF

Wednesday, 21 November 2012

bersyukur kerana mereka

aku sangat bersyukur kerana ada lagi kawan yg snggup tlg aku time aku susah, aku berterima kasih kat HADJA, NAJAA,BELLA &ACAP mereka lah yg tlg aku bg informasi tntang semua :) btw tq to najaa sbb sntiasa contct dan bgtaw aku tntg kolej kami kerap kol dan mcg mnukar2 informasi yg kami dpt, thankz to hadja & bella sbb sudi bg aku illegal kat bilik dyeorg, dan thankz a lot to acap bila dpt taw aku dlm keadaan susah dye kol aku utk ceriakan hati aku, n sanggup minta tlg kat ayh dye utk tlg dptkan aku kolej, :)  dan aku sgt2 bersyukur sebab mereka faham situasi aku mcm mana dan fhm keadaan aku yg susah ni membataskan aku untuk aku duduk mnyewa di luar,aku nmpk da... ketara sihh sapa betul-betul kawan aku, aku bersyukur sgt dan sgt-sgt bersyukur sebab aku masih ada insan-insan yg snggup memberi pertolongan time aku susah bukannya ada kawan tp cari aku bila mereka perlukan pertolongan atau pon maklumat dr aku baru terhegeh-hegeh cari aku, kadang-kadang tu bila di fikirkan memang lah aku terasa sangat-sangat sebab yelah mereka cari aku untuk hilangkan bosan dyeorg, untuk wat dyeorg happy ='( sgt terasa tp tak pe lah biarlah mereka la ni aku hanya pnting kan diri aku je sbb aku pon bnyk lg masalah yg belum setel dan aku yakin xde sapa yg boleh tlg aku

Monday, 19 November 2012

sayu hati ini

ntah kenapa aku terasa ingin menangis malam ni bila tengok kalender.... lg berapa minggu je aq akan masok ke UiTM tu, tp hati ni seolah-olah tidak ada semangat untuk melangkah masuk, aku masih rasa seperti KOSONG, tiada persiapan dr segi mental dan juga fizikal, aku tidak kuat untuk menempuh dugaan apabila kaki aku melangkah masuk ke sana, dengan hari pertama nya aku tak tahu ditempatkan di mana, dengan aku tak ada member  nak menumpang bilik mereka, dengan aku tak dapat kolej nya, aku tak tahu mne nak pergi aku xready nak lalui semua itu, even stiap hari setiap detik aku ketawa senyum tp realitinya hanya ALLAH yg tahu betapa risau nya aku, betapa sedihnya aku ... aku dah tak risau pasal org sekeliling aku,sebab aku tahu walaupon mereka senasib dgn aku tp mereka ada alternatif lain, sdgkan aku?? hanya duduk menunggu dan mnunggu  keputusan rayuan kolej diluluskan, smentara tu aku tak tahu lah nak duduk mana, sumpah aku sgt risau !! risau yg teramat sgt risau, memikirkan brg-brg aku baju-baju aku yg aku tak tahu nak bawak semua atau bawak yg perlu je sebab aku sendri tak pasti mana member aku yg snggup tumpangkan bilik mereka utk aku, aku keliru, dgn sikap ayah aku yg tak benarkan aku duduk lua, dan aku tahu sebabnya, pernah satu saat tu aku terfikir kalau hari pertama aku datang dan aku tidak dapat duduk kolej, aku decide akan balik balik ke shah alam dan mungkin akan menangguhkan pngajian aku, aku tahu ini je jalan yg terbaik sebab aku tak nak susahkn family aku, dan aku sungguh maklum tidak ada seorang pon member aku yg boleh tolong aku saat aku ditimpa musibah sebegini rupa, hanya ALLAH saja yg boleh membantu aku, org di sekeliling aku hanya akan salahkan aku, marah aku, mungkin. menasihati aku itu ini, memberi aku cadangan dan merasa kesian itu sahaja..

Saturday, 17 November 2012

paling BEST !!!


because U love ME


losing you ='(



to my bestfriend


for me also for follower


everything happen has a reason


lucky


don't leave HER


that should be me

that should be me !!

LOVE STORY

* ini juga salah satu favrte song aq yg aq paling giler suka dgr, love ths song so much, anyone can singing ths song to me,pleassss >_< hehehhehe



MENGAPA

# frankly speaking banyak-banyak lagu ... lagu ni aku paling giler suka, dan banyak member2 aku yg suara sedap fail lg nak nyanyi lagu kesukaan aku ni kat aku, sriezly kalau ada someone yg leh nyanyi sesedap ni kat aku, perhh aku tabik spring la kat dye #


*3*

Ramai orang mengaitkan ketenangan hidup dgn faktor harta dgn faktor kekayaan. Walaupun itu blh menjadi penyumbang, tetapi itu bkn segalanya. Betapa ramai orang yg berada dlm rumah yg besar, tidur diatas katil yg empuk, tetapi lenanya tidak nyenyak, bahkan ada yg tidur di pondok buruk, kadang² dia lebih lena dari kita. Lihatlah, bagaimana Allah membahagi-bahagikan nikmatNya...



sekiranya ini detik terakhir


*2*


song *1*


senyum dan terus senyum =D


tabahkan hatiku dikala ku rasakan sesuatu,
kekalkan senyumku kerna itu bisa buat dia bahagia,
ku luahkan pada DIA yg MAHA ESA,
hanya ALLAH yg mengetahui isi hati ku,
biar aku menangis di dalam doa,
tidak ku pinta kau terus berada di sisi ku,
cukup sekadar kau ingat memori antara kita,
jika itu buat kau terseksa lepaskan lah knangan itu,
semadikan ia dgn doa kita berpanjangan,
mungkin aku terlupa apa yang telah berlaku antara kita,
mungkin aku terlupa siapa aku kepada engkau,
aku tahu aku sedar,
maafkan aku kerna kehadiran ku membuat kau bertmbh sedih,
maafkan aku kerna kehadiranku mngingatkan kau ke memori silam,

memori tercipta



Friday, 16 November 2012

ANAK BUAH =D

arini gara-gara nak jumpe dgn anak kakak aku ni aku sanggup ponteng kerje, heheh see nmpk tak betapa excitednya mama nak jmpe kmo c comel <3 ok ini antara gambar yg sempat aku snap kat hospital, kira arini 1 ari aku habiskan masa dgn mnjaga kakak dan juga anak buah aku ni, tp arini syok sikit sebab aku pi dgn ayie ( adk bongsu) dan juga umi kesygn ku. haa kalau nak tahu anak buah aku ni merupakan anak awal muharam, actually nama belom di beri lg tp kata kakak aku dia nak letak nama anak dye ni 'amsyar irshad' somthng like that la aku pon pening da sbb abg ipa aku nak letak lain kakak aku nak letak lain, haa aku ni layan kan je asalkan anak buah aku ni ada nama+ nama yg ade maksud lah 4sure :) ermm tak silap aku baby boy ni lahir pukul 10.30 mlm, ari khamis.. berat nya ermm 2.84 kg, haa berat aku lagi, aku dulu masa baby umi kata berat aku 3.05kg


busu wth lovely baby

nyenyak nye dia tidur



ambuihh dgn busu nak pulak bukak mata ye

mama pegang je terus tido 

anak buah <3 

me with pakde's junior

hero cik ika & pak de

ada ciri-ciri jadi ibu tak?? hikhik :D

happy abg ipa & kakak dpt anak sulong BABY BOY

yeahh baby boy wth tok mummy& mama dia

namun engkau tahu




Thursday, 15 November 2012

kesian KAK LONG :(

balik dr keje dpt text from umi, umi cakap kak long kena operate :( pukul 9.45 p.m td,hmm... kesian kak long anak first da kne operate, aku harap sgt baby dgn kak long aku tak jadi apa-apa

ni gambar kakak kesygn sy 
*ari ke-2 kat hospital*

haa ni la keadaan aku time jaga kakak aku 
*pukul 3 pg*


dari MEREKA

ahhaha gelak dulu sebelum aku start story mory kat entri kali ni, sriezly arini happy sgt dr pg td sampai lah ke mlm ni alhamdulillah aku tak lekang gusi dok ketawa+ senyum je, sebabnya arini aku dikejutkan dgn kedatangan dua orang insan yg cukup istimewa bg aku, tak lain tak bukan ialah WAJEEHA a.k.a WAJIE & ROSLINA IDAYU a.k.a AYU ahaaa dyeorg ni lah adik aku sentiasa setia mndgr sgala masalah aku,mndgr cerita-cerita sensasi dr aku huhuh :D dan sgt-sgt terharunyya lagi bila mereka sempat lagi mnyambut hari jadi aku yg dah lama berlalu, and macam biasa kami kalau tiga se'giler' ni da berjumpa kecoh lah jadinya kedai tu kak mira pon join sekaki dgr cerita sensasi dan mslh2 kami yg kami berkongsi bersama, ok ini antara gambar yg sempat kami tangkap, al-maklum lah kami ni kaki camera so pntang jmpe camera mahu
 beratus-ratus gambar penuh dgn gambar kami je :D




ini antara gambar kami

me with wajie

me with ayu

<3 budak pandai ni 



kami memang SENGET <3

<3 them so much

mereka tetap cantik di mata saya

candid meh

alololo tomeinyer adik2 aku ni


 
thankz for this present

haa yg besar ni dr WAJIE

yg cute ni dr AYU

antara wish WAJIE <3 u dik

yeaahh finally i get ths favrte box, tenkiu wajie

huhu I LIKE this !! music snow ball, antara kata ayu
* kalau aka sedih akak tengok lah ni sebab bnde ni akan wat akak tenang*
so sweet syg <3 u dik

MR. KAPTEN ??

mr.kapten??? OMG!!! dye kol aku OH  NO!!! sangat-sangat terkejut bila dapat incoming call dr number 016 then ingatkan sapa bila angkat MR. KAPTEN, huhh datang dia tanpa disangka-sangka tapi macam selalu aku cakap sapa yg da lama tak contact aku tapi pernah hadir dalam hidup aku lama-lama orang tu akan cari aku balik, dan sempat lah dia bergayut td before dye duti, tp tak bestnya dr dulu lagi bila kitaorg gayut tu then bila tanya kat mana mesti cakap atas kapal, asyik belayar je.. haishh jelez aku, kalau lah aku masuk kolej maritim kat johor tu mesti skrg aku pon macam dia tgh belayar cuma bezanya dye dr ALAM (Akademik Laut Malaysia)

Wednesday, 14 November 2012

SALAM MAAL HIJRAH

lg 10 minit saja lagi akan masuk tahun baru ISLAM, mengaharap ada keajaiban yg bakal berlaku pd masa akan datang, mngharap tiada air mata lagi utk tahun baru ini, mngharap aku lebih tabah dr sebelum-sebelum ni, ini pon tak tahu kenapa hati ni rasa sayu balik bila memikirkan AKU akan keseorangan pd sem3 ni, walaupon dr luaran aku MAMPU,aku KUAT tp secara hakikinya aku tak sekuat yg disangka, aku dpt agak aku akan keseorangan seperti mana dulu masa sem 1 aku rasa aku pasti aku akan merasa buat kali kedua untuk sem3 ni, tp aku mngharap aku lebih tabah dr sebelum ni....tiada lagi teman seluruh rasa disisi,tiada lagi orang yg boleh aku pnggil sahabat berada disisi ku sbb aku tahu lepas ni aku akan keseorangan so dr sekarang aku akan ajar diri aku hidup mcmni tak nak bergantung pd sesiapa.

again dikatakan SAKIT

td petang aku pi hospital balik jaga kak long,alhamdulillah dia tak apa-apa kata doktor dye akan di unbius so nnt lpastu terus dye bersalin la, td sempat lagi aku berlagak 'doktor' tengok rekod kesihatan dia akt ats meja semua yg tertera di situ 'FINE' so aku bersyukur sgt ke hadrat mu ILLAHI kak long dan juga anak ku sihat2 sahaja.... agak happy td bila dpt pnggilan kol dr salah seorang teman rapat SHA dye da kat Hospital SG.BULOH bila dpt taw aku kat situ, terus dye dgn wan dr shah alam, pd mulanya nak jmpe aku kat kedai tp disebabkan aku kat hospital dyeorg tros pi direct ke hospital, sambil2 tu dyeorg tgok kakak aku jugak lah... n ayat first keluar dr mulut teman rapatku itu adalah 'zati knp da kurus? sakit ye..YA ALLAH knp leh cengkung mcmni sekali' aku hanya sekadar tersnyum smbil mnjwb tah lah sha zati pon tak tahu.... dan aku menceritakan tadi aku timbang dkt hosppital ni dan alangkah terkejutnya ku bila dapat tahu berat aku hanya 34.7 KG !!! SAHAJA?? sha punya terkejut beruk sbb dulu aku punya berat adalah 48.5 KG see... berapa KILO aku turun mendadak... pen off for hts entri !! :D

tersentap

tersentap dengan kata-katanya, now baru aku sedar siapa aku padanya, its ok kawan, aku tahu itu dari dulu lagi, mungkin ini yg terbaik buat aku dan mungkin juga bagi kau,ermm aku tak nak dah hati dan perasaan aku sakit sebab hbgn kita, aku tak dah kau tak happy,pening kepala,serabut, sedih semua gara-gara aku... aku tahu kau boleh hidup tanpa aku disisi berbanding aku tak boleh hidup tanpa kau tapi tak pe aku masih ada keluarga yang setia disisi aku,alhamdulillah.... semoge kau bahagia disana bersama yang tersayang

tak cukup rehat !!

ok dari petang semalam aku tak cukup tidur, haii da boleh da orang lain yg nak beranak aku yg jatuh sakit, huhhuu but sriezly memang best, aku kan excited masok hospital so penat macam mana pon tak terasa sangat tgok dan dgr suara-suara 'ayah-ayah baru' bercerita pasal anak-anak yg baru mereka dapat dan tak kurang hebatnya AKU, eh eh asal aku pulak?? ahaa... aku tak sabar nak dapat 'anak' ermm actually anak buah tapi disebabkan aku da niat nak amek anak kakak aku tu sebagai anak angkat so aku da bease kan diri aku dgn panggilan mama, comel tak?? comelkan..hehehhe taw daa :D mula-mula tu aku decide nak jadi ibu susu pada anak buah aku dgn mnyuntik homon dlm bdn ni tp umi & ayah melarang aku berbuat demikian sebab ayah kata aku muda lagi,ada ati nak bg susu kat baby, tp sweet laa aku suka deh macam tu... ermm nntlah aq uploadkan pic2 aku kat hospital la ni nak off dulu sebab ptg nnt aku nak pi balik hospital nak jaga kak long, td b4 aku nak balik kami sempat berjumpa dgn kak long dye cakap dye kena tahan wad sebab baby tak gerak lepastu besar pulak tu 3kg, wahh macam aku laa dulu pon aku lahir 3kg gak, tu yg terbawak2 'kecomelan' sampai ke besar ni ahahhaha da boleh da aku ni perasan,heee :), pen off!!

Monday, 12 November 2012

KAWAN, SAHABAT, TEMAN,RAKAN

indahnya persahabatan ini, tidak ada yg kurang dan tidak ada yg lebih, aku dedicated kan kata-kata ini untuk kau wahai teman seluruh rasa yg aku anggap SAHABAT !!


# sekadar renungan kita bersama#

istikharah !!!






REALISE

now baru aku sedar siapa KAWAN siapa LAWAN, ahhaha dunia ni mudah, hidup ni senang kita nak faham konsep mudah untuk kita kenal mana-mana orang setelah kita jatuh mcm nangka busuk tu, haa baru kita tahu siapa kawan sebenar kita yg ada time kita susah yg sama-sama terasa susah sama-sama usahakan, bagi nasihat semangat bukannya lari, bukannya keruhkan keadaan.... betul kata umi betul kata keluarga, 'sekarang bila kau dah susah ,macamni mana kawan-kawan kau yg ramai-ramai tu?? mana? tak nampak pon tak ada pon contact tnya ko mcmne da selesai ke problm?? da dapat ke? da buat ke?? ko kena buat itu buat ini, mana?? umi tak nampak pon ' hmmm hanya diam saja yg boleh aku bagi jawapan kepada persoalan umi ku itu, yaa benar kata umi mereka hanya mahu aku pabila aku senang apabila aku pandai tapi bila aku da mcmni dah terhimpit dengan masalah semua menyepikan diri kalau tak.. tak putus-putus kol, message whts app,skype, intagram, twitter,fb dan sbagainya... ini lah KAWAN, sedap ayt tu tp lagi sedap kalau mereka tahu apa erti kawan yg sebenar-benarnya.. sedang aku dlm kesedihan,sedang aku jatuh ditimpa musibah tidak ada seorang pon yang ada yg beri aku kata-kata semangat yg beri aku sokongan tidak seorang pon yg sanggup duduk sama-sama aku menangis dgn apa yg telah trjadi kat aku sama-sama bincang nak selesaikan, ada tu ada tp ada muslihat disebalik katanya itu... cukup faham benar ayat slh seorang teman 'kalau kau tak duduk lua aku tak de kawan nak pi sana sini sama-sama..kau pon mesti macam aku kan' aku hanya tersenyum kecil tp dlm fikiran aku, huhh hampa hati bila ia berkata begitu atas alasan yg dia tak boleh kalau aku tak de.. hello teman aku boleh je kalau kau tak de, aku boleh pi mana-mana aku suka dgn sendiri.. tersentap hati aku bila kau cakap mcmtu, aku mngharapkan kau kata 'kita susah sama2 senang sama2 kita try cari jalan nak selainitu selain in,bla..bla.. bla..' tp itu hanyalaa impian aku yg aku sendiri tak tahu di mana penghujungnya... teringat akan pesan umi ku now da realise try berdiri di kaki sendiri penting kan diri dulu baru pentingkan org lain.... take care pasal diri dulu baru take care pasal orang lain, sayang akan diri dulu baru sayang akan org lain, hargai diri sendiri dulu baru hargai org lain kalau semua bnde tu kita tak buat pd diri kita sendiri tidak ada seorang pon dalam dunia ni yg sanggup buat semua tu pd diri kita,
 TAKE A NOTE!!

kenangan



lagu ni hanya mengingatkan aku pada kenangan yg tidak pasti akan tiba lagi atau pon tidak, hmm...


SUPRISES for BIRTHDAY GIRL

~SITI YUZAIRA BINTI ANUAR~
* sweet 19*
# 09/11/2012#

haa baru nak update setelah beberapa hari ni pelbagai mslh yg melanda diri ini dan aq dalam keadaan yg tidak stabil, tp skrg !! tidak lagi, aq da boleh trsenyum walaupon hati masih lagi risau tp benar kata seorang teman kalau risau tanpa usaha tak guna jugak dan sampai bila hendak menyeksa diri,, ok memandangkan 
09 NOVEMBER 2012 adalah hari yg bersejarah buat SITI YUZAIRA a.k.a eyra atau nama manjanya mak, haa da tentu-tentu lah dye lah org yg paling gmbira kat dunia ni kan.... actually suprise dr aq ni da plan lama da since akhir bln 10 aritu, aq punya plan memang lah terbaik kan, memang birthday gurlz ni xsangka langsung aq akan buat mcmtu, spnjng minggu tu birthday gurlz ni memang plan mcm2 dgn aq, yana,flex, n member-member pre com yg lain utk hang out bersama tp syg aq langsung xdpt join dyeorg bukan mengelak atau apa tp sriezly selalu clash dgn jadual aq yg sentiasa pack dgn aktvt ini dan itu... atas rasa bersalah... aq pon mndpt 1 akal utk suprises kan birthday gurlz ni, aq telah menempah sbln lebih awal dr tarikh birthday nya utk membuat kejutan pd dye, aq telah contact salah seorang blogger yg memang sedia maklum membuat cup cake secara online so aq contct KAK TINI utk menempah dan plan mcm2 utk mnjayakan suprises aq ni, alhamdulillah pd mlm 09/11/2012 dlm pukul 10 stgh mcmtu birthday gurlz ni telah pon di kejutkan dgn kedatangan seorang kakak yg tidak dikenalinya ke rumah beliau dgn memberi brg iaitu 'CUP CAKE' dan diberitahu cup cake ini di beri oleh aq, punya gembira dan teruja nya birthday gurlz ini hanya family nya yg tahu sbb time tu aq kat uma aq.... dan thankz a lot tu kak chik aq a.k.a YANA sbb bersama-sama memberi kejutan kpdnya dgn membuat alasan kami nak dtg uma birthday gurlz ni pd mlm  09/11/2012 tp sbnrnya  xde pon sbb nak elakkan c birthday gurlz ni merayap keluar, huhuh.. dan ini antara gambar yg KAK TINI berjaya upload dan tag kat aq.



ni lah yg birthday girl dapat

HAPPY BIRTHDAY MYBFF_ EYRA <3



<3 u so much lalink

syok tak kne suprise?? ahhaha

ni laa birthday girl yg aq syg giler2


Sunday, 11 November 2012

terharu

terharu dengan sikap dua orang kawan lelaki aq, mereka datang time aq xde mood yg sorang dtg sebagai "BADUT" menceriakan hari-hariku dgn prangainya yg agk "giler-giler" dan yg sorang walaupon tiada disisi aq tp tidak putus-putus mcg even aq xreply mcg dye,dye chat fb,skype aq kol aq smte-mata bertanyakan aq ada masalah ke?? aq cuba berlagak ok tp sedia maklum aq bukan 'kaki kencing' org so dia dpt agk dan aq share problm aq pd dia alhamdulilah dye yg gaya seolah-olah seorang 'ustaz' bnyk kata-kata smgt yg dye bg kat aq hampir mnitis air mata ini sekali lagi... terlalu memahami aq, dye dpt baca fikiran aq dan dgn sng aq hanya mengiakan semua kata-katanya yg sememangnya itulah perasaan dan hati aku yg sdg meronta kesedihan dan kekecewaan



si ' SENGET' yg sememangnya senget,

fadhil, pemberi kata-kata smgt kpdku

Saturday, 10 November 2012

really tired



hari berlalu dengan sepi

hari-hari ku dipenuhi dengan air mata yang tidak henti-henti mengalir, aku tak tahu mana arah ingin ku tuju, mengharapkan ada keajaiban di hadapan sana yg menanti aku, mengharapkan hanya mimpi pabila ku tersedar ia tak pernah berlaku tp syg ini realiti,realiti khidupan yg aku kena tempuhi dengan izin ALLAH ,ia memberi aku nafas lagi untuk aku terus tabah dan tabah dalam menghadapi dugaan dan liku-liku kehidupan yg tidak tahu di mana penghujungnya, hari-hari ku berlalu dengan begitu sahaja,tiada seri.. tiada lagi kedengaran gelak tawa ku, tiada lagi kendengaran mulut becok ku, tiada lagi nmpak seorang gadis yg periang... begitu sahaja masa berlalu.. tidak lagi penting akan keadaan sekeliling, tidak lagi hirau akan makan pakai ku,tidak lagi hirau akan tanggungjawabku sebagai seorang pekerja mahupon pelajar, tidak lagi kisah akan kata-kata orang tentang diri ku, yg aku tahu AKU ADALAH AKU, hanya mengikut kata hati, hanya mengikut apa yang difikirkan betul

Friday, 9 November 2012

menangis dan terus menangis

hanya ALLAH yg MAHA ESA saja yg tahu betapa remuknya hati aku betapa sedihnya hati aku sebagai seorang anak,sumpah dengan nama ALLAH aku rela mati dr melihat kedua org tua ku menangis kerana kegagalanku kerna kecewa atas apa yg aku dpt ya allah aku tidak sanggup aku untuk kecewakan mereka seperti mana dulu aku pernah kecewakan mereka ya ALLAH kalau ini balasan yg harus aku terima dr kesilapan-kesilapan aku yg dulu aku redha ya ALLAH, apa pon aku bersyukur semuanya lulus cuma yg membimbang aku sekarang adalah hostel aku still tak dapat lagi itu memang sgt membimbangkan aku cukup-cukuplah aku menyushkan kedua org tua ku aku tak nak lagi dyeorg trpkse sush sebab aku... berpegang kepada kata-kata seorang cendekiawan jangan pernah putus asa kerana kita gagal sekali tak bermakna kita gagal selama-lamanya... tp aku tetap sedih sebab aku tak boleh lagi membuat kedua org tua ku gmbira sebab aku...

-

HAMPA sebab semua yg di jangkakan semua tak menjadi, mungkin ini blsn yg aq harus terima, so from now belajar dari kesilapan,

Thursday, 8 November 2012

tidak tahu di mana penghujungnya

on the way nak balik dr kelas memandu one of mybuddies text me, dye ckp dye xdpt kolej, n all myroomate xdpt jugak, hmm time aq rasa kepala aq ni nak pecah.. da lah time tu migrain aq dtg sbb tu abes kelas awal, dgn perasaan yg bedebar-debar, dan mcg yg tak putus-putus dr buddies aq dgn bg cdgn ni cdgn tu lg la makin aq cuak, makin sakit kepala aq, aq tak tahu la apa kesalahan aq sampai xdpt kolej, selidik punya selidik yaa jwpn terjwb 'BUKU K.I TAK  HANTA' haa ni la jwpnnya yg slme ni aq dok risau je tnpa wat apa-apa, menyesal da xgne da jd so bak kata mybuddies 'BERFIKIR DULU SEBELUM BERTINDAK' haa amek ko sekali da kne mcmni tgok sapa je yg leh tlg aq, diri sendiri pon tak tahu nak wat mcmne, ni la padahnya, haa padan muka aq!! so now tunggu ayah aq balik dr keje dan aq try slowtalk dgn dia :( k la pen off xlarat sgt da ni

MAKIN TERUK :(

haii ladies and gentleman sorry sgt-sgt, da lama tak update blog "ceritacara zati" ermm.. bukan lupa atau busy tapi tak sihat, ermm kalau korang ada follow entri aq sebelum ni korang tahu lah bila aq start demam :) actually ni pon tak larat so aq minta maaf sgt-sgt kalau entri kali ni xmenarik dan xse" BECOK" entri-entri yg lepas.... td pg pukul 5 aq da bagun ( gaya mcm xpernh bagun pg sblm ni,hee ) so nak di jadikan cerita sampai kat klang iaitu tmpt kat mana aq belaja lesen, mostly ramai tester kat situ tnya " eh zati, ank buah cikgu malek, awat hang sakit ke?? " ermm aq just ckp demam then jwpn yg aq xsangka bila dyeorg,cikgu malek serta parent aq ckp muka aq da mcm "mayat hidup yg bernyawa" sbbnya aq trlampau kurus, errrr agak tekedu dan nak gelak pon ada gak bila dyeorg ckp mcmtu tah celah mana yg kurus aq pon tak tahu, :) then td dalam kol 2 lebih mcmtu aq dgn tak laratnya gagahkan jugak kaki ni bila umi ajk teman pi beli barang aq utk nxt sem, aq nak tak nak kena pi jgk lah sbb arini je aq xkeje, ermm lepastu aq turutkan jugaklah tp td dalam shopping aq ni mcm org xde mood, mata bengkak, haa tu sebab aq nanges hee..lepastu main langgr org je aq tak tahu dlm shopping td knp aq jd mcmtu.. umu ckp gaya aq mcm org hilang ingtn (bhsa kasar), main pi je lpastu da sampai uma aq leh tnya kat umi bila kita sampai, pdehal aq jalan kaki... umi memang nak bising mulut bila aq tnya soalan yg serupa "soalan bdk kecik" lepastu paling dasyat td aq main lintas jln je xtgok kereta.. hmm ini yg aq dpt tahu bila umi td "membebel" td :( aq tak tahu nak ckp apa tetiba air mata aq dgn tak sedar menitis makin umi aq tanya makin laju air mata ni menitis, leh pulak umi aq gelak2 sambil tnya aq ni da knp sbb dipirkan aq wat lawak,aduhaii mak aq ni da boleh da.... tp aq bersyukur umi seorang yg memahami..

Tuesday, 6 November 2012

DEMAM =(

td elok cergas sihat walafiat ni da knp ni?? mesti korang tertanya-tanyakan, hmm tak tahu lah sebab aku melantak choclate terlalu banyak ke atau aq memang nak demam, demam takutkan result, demam terlalu rindukan my GG, hmmm... sbb kan td aq tak tahan sgt, kepala rasa nak hantuk kat dinding ni so aku nak tak nak kene la kejutkan umi bagun sekali umi rasa badan aq panas, muka aku pucat, patut lah aku rasa lema je, tp tak terpikir pon nak pegang dahi check semua,hmm sebab aku da tak kesah dah pasal diri aku ni, so umi kejut ayh n bwk pi klinik, kdg2 terpikir bagus jugk ada klinik 24hour ni so kalau org sakit mcm aku ni ada klinik kira selamat lah, da lah aku tak suka jumpa doktor so nak tak nak pi jugak la kliniknya, then ssampai kat klinik doc ckp aku ni panas dlm, so dia tangkap kat kepala sebab tu aku rasa pening thp gaban+ rasa mual, ermm so dpt lah surat MC sbb doc tnya aku study ke keje then aku cakap aku keje, tp syg dpt MC pon esk aku tak leh cuti sbb boy jaga sorang, tak pe la aku pi jugk kalau larat, k la pen off

*_* LOVE it !!


smart kan cover lappy aku,ahahaha puas sihh cari dlm kedai komputer td, da lah aku 'curi tulang'
semata-semata nak cari bnde ala ni, nak dekat satu jam aku round cari cover warna merah, hehehe my favourte colour merah+pink, amazing bila 1 kedai ni aku pergi ada cover kereta sport warna merah, perhh cantik sgtt lah tu da la aku ni memang giler kereta-kereta mcmni , kalau ada moto kawasaki yg besar tu lg la giler aku nak borong tp tinggl ni je 1 warna merah yg lain tak cantik so aku decide amek cover ni, balik je kedai BOY ckp " aku da agak da ko mesti pilih cover ni punya.. asal tak amek kereta mini cooper " then aku jwblah " boy kalau da ada memang da lama aku amek yg mini cooper punya cover,atoiiyaii senget la kau ni" .# ermm tu la 1 sifat boy yg aku suka pasal dia, dia tahu je apa yg aku suka apa yg aku tak suka, syg ko la kwn... then td ada pasar mlm kiteorg blie mcm 5 org nk mkn padahal ada 3mulut je,ahhaha aku dgn kak mira td jd mangsa kene pi pasar tp tak pe lah sbb selalu aku yg buli c boyboy,hikhik...  so td kira kiteorg ber3 ni makan besar lah, sb makan makanan favrte, mcm kak mira blie mee goreng + cake+ karipap mcm aku dgn boy disebabkan kami punya favrte sama kalau time pasar so kami decide nak blie karipap+peha&tongkeng (bontot) ayam madu+ ayam goreng+ cake, haa bnyak tak ayam kiteorg makan,hehhe aku ni kan giler ayam so abis semua jnis ayam aku borong td nasib baik uncle bob xde kalau x mao dgn aym uncle bob aku borong,heheh,

Pelbagai Cerita dalam 1 ENTRI

ahahah apa yg bnyk sgt aku nak dok habak kat entri kali ni ??? dengan tgn aku penuh dgn BUENO+ CARDBURY 1 bar besar tu, haa pg-pg buta melantak coklat, bnyak pulak tu, nmpk tak betapa tensionnya aku =D hee



* NERVOUS 

ok td message dgn one of my buddies dye ada cakap pasal result keluar bila, lepastu bukak FB Fatimah Tahirah ada post pulak kat status dye, then bukak TWEET pon MPP UiTM Lendu ada post tweet pasal result keluar pada 9/11/2012 bersamaan hari JUMAAT, dats mean???????  minggu ni???? jumaat ni???
OH NO!!!! seriezly aku tak ready lagi ermm tak ready lagi nak tengok result aku, hmm..tah lah, tambah pulak keyakinan aku hilang, sejak akhir-akhir ni, hmm... apa lah nak jadi dengan aku ni, tapi aku harap sgt dan berdoa sangat yg aku mendapat result yg cemerlang dr sebelum ni, aku kalau boleh tak nak ada word 'REPEAT' dlm kamus idop aku time stdy ni, YA ALLAH engkau berilah peluang hamba mu ini NURUL IZZATI BT ABD RAHIM untuk mendapat keputusan yg cemerlang dah berharap sgt dapat DEKAN utk sem 2 ini,amin !!!

*SYG KAH AKU PADA DIA LAGI ???

Aku tak tahu aku ni masih ada perasaan sayang  pada dia lagi atau aku terlalu ikot ego aku ni, ermm, penink bila pikirkan balik, sayang aku pada dia atas dasar kawan atau lain, huhh. tp kenapa aku harus sakit ati bila dia cakap mcmtu dekat aku, kenapa aku rasa nak nangis bila dia buat mcmtu dkt aku, sedangkan dia layan aku biasa2 je kalau di pikirkan balik, sedangkan dia tak de apa2 pon. aku je... yg tangkap sedih-sedih ni,aiyooo balik pikir aku ni kadang-kadang terlebih senget ,hehehhe =D

* NEGATIVE THINKING OR POSITIVE ?

Ermm aku tak sure nak pikir +ve or -ve pasal dia, ermm siapa aku yg sebenarnya bg dia, hnya sekadar kawan? atau sahabt? atau  seseorang yg dia masih cintai,errr tp dia kan... hmm bia aku je yg tahu, balik pikir da mcm cerita roomate da, bezanya kat sini watak dia lain sikit aku tak tahu kenapa dia leh emo terlebih2 bila aku bercerita pasal teman baruku atau seseorang yg bagi aku hanya sekadr kawan, sbb apa aku cakap da mcm cerita 'ROOMATE' mana taknya dia MACAM xbg aku kwn dgn mne2 org especially laki laa, tp aku tak kesah pon dia nak kawan dengan mana-mana orang, sbb memang da sedia maklum aku da anggp dia kawan tak lebih dr tu,, so kne lah terima kenyataan, hmm aku bkn apa aku hanya nk dia anggp aku kawan so apa2 story pasal aku berkawan dengan ini itu, dia ada di sisi aku dengan memberi nasihat yg laki ni ko kne kurangkan sbb dia mcmni mcmtu, yg laki ni ok so teruskan tp ati2, haa mcmtu aku harapkan dr dye tp ni baru aku mentiond sikit da tros tak contct aku, aku naik pelik sihh... ada jugk manusia mcmtu.. tak de la kalau betul suka aku cakap ini x, dok diam kan je mne aku nak tahu, haii senget punya org

*AKU dan BUDDIES

Alhamdulillah aku bersyukur sgt even aku bukan lah seorang yg KAYA, yg punya duit setiap masa dan saat tp aku KAYA dgn kebahagiaan walaupon sering ditimpa dugaan, kenapa aku cakap aku bahagia? sedangkan pd masa yg sama aku menangis?? haa ni nak habak mai ni, aku bersyukur sebab aku dikelilingi dgn orang-orang yg sgt baik, yg sentiasa memberi aku kata semangat yg sanggup 'menadah' telinga untuk mendengar segala masalah aku, even pepatah pernah kita dgr 'berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul' tp aku akan rasa sedikit kurang beban masalah aku sebab ada BUDDIES2 aku yg sgt sgt dan sgt aku sayang. ok hamba allah yg bertuah ini di gelar 'BOY' tak perlu tahu nme pnuh dia sbb lepas ni aku akan mentiond nama dia je,huhuh mne taknya dia je yg sentiasa ada di sisi aku skrg, dia ni teman sekerje aku,ermm 1 tmpt shopping merangkap adik BOS kat tmpt aku bekerje, haa walaupon umo dia tua setahun dr aku tp kami da mcm sebaya, ke mana pergi mesti sama la tp bkn la ke tnds tu ofcoz xsme, choii, haa kira dia jugak lah teman aku time aku sedih,time aku marah,time aku kne hinaan mse kat u dulu tp time tu just mcg je lah dgn dia, haa dia la orgnya cuma skrg baru aku realise bila td dye bg aku sekeping duit rm10 dkt situ dye tulis ' duit2,AKU **I*** BIN MANSOR, pd 5/11/2012 pukul 9.45p.m aku nak jadi kawan kau dunia akhrt, aku berjanji aku akn ada time dia sush dan sng " haa lebih kurang mcmtu laa dan duit tu dia bg kat aku sumpah menitis air mata aku, this is 1st time aku di perlaku kan sebegitu rupa, da lah dye tu laki sush kot nk tgok laki tu mcmtu.. mne taknya semua pasal hal dia aku tahu, kira aku ni da mcm kembar dia la, bak kata adik dia sndri boy da ada adk angkat dia (aku) mne nak ingt kat peah lg, heehhe tp apa pon aku happy trsgt lah appy...


*SANGAT TERASA DENGAN SIKAP MU

Aku atau kau?? aku ke yg tak reti hargai kau atau kau yg tak reti hargai aku?? ok frankly speaking laa aku akn bandingkan seseorg tu dgn org lain bila seseorg tu tak reti nak hargai aku, ok tak tahu tang mana kau respect aku as kau punya kawan, kalau betul lah mne meh cakap dkt aku sikit, tak perlu kot dok bercerita pasal aku kat belakang aku, tak perlu kot hina aku kalau kau reti mnghargai aku, tak perlu kot ada perasaan aku ni suka menggungkit kalau kau tak reti hargai aku, tak perlu kot pikir atau sangsi dengan aku kalau kau reti hargai aku, tak perlu kot ckp ko da kenal aq sedangkan ko boleh fikir -ve pasal aku, dan tak perlu kot rasa ko tu di sisihkan dr aku kalau ko pon melakukan perkara yg sama.. apa lagi alasan yg boleh kau guna pakai untuk tunjukkan yg kau tak bersalah, dan aku rasa kau tak perlu ada perasaan 'TERASA' kalau tittle SAHABAT kalau kau sendiri yg tak pernah mngaku aku ni mcmtu, ko lyn aku seolah-olah kita ni baru nak kenal, sedangkan nak masuk 2 thn kot, agk lah der... terus terang ckp kau kata kau 'rindu aku' tp aku tengok dr pemerhatian aku sndri aku tak nmpk pon aku ni yg sbnrnya kau rindu, betul kata seorang teman masalah ni takkan selesai kalau masing2 berdiam mcmni, betul kata teman masalah ni kena selesaikan sebelum masing2 berjauhan aku try..try la utk wat apa yg teman2 aku kata kan tp aku pelik dan selalu terpikir kenapa mst kau mngelak kalau betul kau di pihak yg benar, ???  kenapa mesti luahkan ketidakpuasan hati tu pada org lain, ermm org leh kata kau ni jaga HATI aku?? tp aku tak rasa mcmtu sbb kalau betul kau jaga hati aku kau tak tergamak pikir sesuatu di luar jangkaan aku sendiri, bukan tak bg peluang bercakap dah bg tp ko yg tak nak, so aku rumuskan kat sini yg KAU sbnrnya TERHUTANG budi dgn aku kan?? sbb apa aku kata mcmtu? sbb aku lah yg bwk dan mngajar kau tentang dunia luar, x mcmtu ke kwn??

Sunday, 4 November 2012

BUSY TIME

 im really so sorry, aq xdpt nak letak entri panjang-panjang sebab aq ... haa mcm picture kat ats ni la... tp for sure se sibuk-sibuk aq pon aq takkan pernah lupa pd org yg tersyg, ahaa.. zati da ada org tersyg?? hoh sapa?? mst korang tertanya-tanya kan.. ok tunggu kan entri baru aq akan start bercerita pasal mr. ??? ermm tp korang jgn slh fhm haa bkn aq da couple, sbb aq trauma dgr word " COUPLE" cuma sekarang kami berkawan rpt.. 

Saturday, 3 November 2012

Birthday BOY

bestfriend forever ye itu lah ungkapan yg selalu aq cakap dkt Y.E.Z.A.T, HOH ?? apa tu Y.E.Z.A.T ?? ahhaha korang mesti tertanya-tanya kan apa tu, itulah shortfom nama kami 5 SAHABAT BAIK

Y- YANA
E- EYRA
Z- ZATI
A-  ACAP
     T- TENGKU

ahaa.. itu la Y.E.Z.A.T ,, so sekarang jam da menunjukkan pukul 11.51 p.m lagi bape minit je akan tiba detik 12, detik yg akan masuk ke tarikh lain iaitu 3/11 yaa tarikh yg sgt bermakna bg tuan empunya badan iaitu TENGKU FADHLI BIN TENGKU KAMARUZZAMAN, yaa ini laa one of the best frendz that i have, happy birthday flex, happy birthday to u...









yaa... ini lah flex a.k.a kecik a.k.a ali :)


this is for you myBFF